کویرتایر؛ نوآور،پژوهش محور و ممتاز در مدیریت انرژی
- ۵۲۴
- روابط عمومی
کویرتایر جزو برترین شرکت ها درحوزه مدیریت مصرف انرژی است که هرساله در ردهبندیهای انجام شده توسط شرکت مهندسی و تحقیقات صنایع لاستیک بر اساس استانداردهای ملی ارزیابی شده و جایگاه ممتازی را در میان شرکت های تایرسازی کشور داشته است.
مدیرانرژی شرکت دانش بنیان کویرتایر در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار روابط عمومی با بیان این مطلب اظهار داشت: نوع دیدگاه سازمانی به خصوص مدیرعامل شرکت کویرتایر به فرآیندهای مدیریت انرژی همانند فرآیندهای کلان و کلیدی سازمان است و این اهتمام علاوه بر موفقیت کویرتایر در حراست از منابع خدادی، منجر به کسب جوایز متعدد در جشنواره ها و حضور درخشان در کنفرانس های بین المللی در حوزه انرژی شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت کویرتایر ؛ دکتر علی فوادالدینی با بیان اینکه سیستم مدیریت انرژی این شرکت یک سیستم پویا و ثمربخش مبتنی بر استاندار بینالمللی ISO50001: 2018 میباشد تصریح کرد:مفتخریم که درحوزه انرژی الکتریکی 20 درصد و در حوزه انرژی حرارتی 40 درصد از میزان تعیین شده و استاندارد ملی کمتر انرژی مصرف میکنیم.
مدیر انرژی شرکت دانش بنیان کویرتایر با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نوآوری و پژوهش تصریح کرد: این شرکت در سه موضوع داده کاوی و یادگیری ماشینی، مدلسازی سیستم ها و بهبود ماشین آلات دستاوردهای قابل توجهی را کسب نموده است.
فوادالدینی بزرگترین و مهمترین پروژه در مبحث داده کاوی و یادگیری ماشین را " استخراج مدل پیش بینی مصرف بخار مبتنی بر شبکه عصبی "عنوان کرد و افزود: در این پروژه استخراج دانش از دادههای ثبت شده در راستای تشخیص عوامل موثر و اندازهگیری میزان مصرف بخار، شناسایی میزان بهره وری ماشینهای پرس پخت، شناسایی نشتی و مصارف غیرمعمول و...مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای این پروژه بیش از 600 نمونه داده در مدت دو سال جمعآوری شده است خاطرنشان کرد: برخی از نتایج این تحقیق در قالب مقاله در نهمین کنفرانس بین المللی فناوریهای نوین و مدیریت انرژی ارائه گردیده است.
نوآوری و پژوهش در مدلسازی فرایندها و سیستم ها
مدیرانرژی شرکت دانش بنیان کویرتایر دومین حوزه نوآوری و پژوهش را "مدلسازی فرایندها و سیستم ها" عنوان کرد و اظهار داشت: مدلسازی رویکردی در راستای تحلیل سیستم، شبیهسازی عملکرد آن در شرایط مختلف و شناسایی زمینههای بهبود میباشد که یکی از اصلیترین کاربردهای آن استفاده در فرآیند امکانسنجی پروژههای انرژی است.
دکتر فوادالدینی با ذکر چند نمونه از مدلسازی های انجام گرفته در این کارخانه خاطرنشان کرد: مدلسازی هیدرولیکی شبکه آب صنعتی یکی از دستاوردهای مهمی است که اهدافی چون بهبود کنترل دمای ماشین ها، کاهش تعداد پمپ های مورد نیاز جهت چرخش آب صنعتی و کاهش مصرف انرژی را به دنبال دارد.
وی افزود: در راستای اجرای این پروژه یک دادهبرداری وسیع در مدت 25 روز و در 80 نقطه در محل کارخانه به انجام رسیده و مدل نهایی سیستم در نرمافزار WaterGems پیاده سازی شده است.
مدیرانرژی شرکت دانش بنیان کویرتایر مدلسازی پلنت سرمایشی یا همان برج های خنک کن را از دیگر اقدامات این حوزه برشمرد و اظهار داشت: داده برداری نظاممند از 6 برج خنک کن بیش از 40 روز به طول انجامید و مدل نهایی سیستم در نرمافزار TRNSYS ارائه شد.
دکتر فوادالدینی یکی از نتایج مهم این پروژه را کاهش بیش از 15 درصدی در مصرف آب پلنت سرمایشی از طریق کنترل هوشمند دمای آب برشمرد وخاطرنشان کرد: برخی از نتایج تحقیق مذکور در قالب مقالهای در نهمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین و مدیریت انرژی ارائه شده است.
وی"مدلسازی سیستم بخار" را یکی دیگر از اینگونه اقدامات برشمرد و تصریح کرد: هدف از اجرای این پروژه شناسایی دقیق هدررفت انرژی حرارتی در سیستم بخار و زمینههای بهبود این سیستم بوده است و با توجه به اینکه بیش از نیمی از انرژی صنعت تایر در این بخش به مصرف میرسد نتایج این تحقیق سازمان را قادر میسازد که الویتهای این حوزه را بهتر درک نماید.
مدیرانرژی شرکت دانش بنیان کویرتایر افزود : این پروژه از طریق دادهبرداری گسترده و مدلسازی در نرمافزار Aspen به انجام رسیده است.
ارتقاء ماشین آلات در راستای بهبود بهره وری انرژی
فوادالدینی با اشاره به "بهبودماشین آلات" به عنوان سومین مبحث در حوزه نوآوری و پژوهش بیان کرد: ازسال 99 پروژه بهینهسازی ماشین پرس پخت در دستور کار قرار گرفت که نتایج آن منجر به شناسایی 70 درصد فرصت صرفهجویی در مصرف بخار شد.
وی افزود: از سال 1400 تا 1403 این بهینه سازی بر روی بخش زیادی از پرس های پخت پیاده سازی شد که برآیند آن کاهش شاخص مصرف حرارتی از 14/6 در سال 1399 به عدد 11/7 در سال 1402 و نیز رسیدن به عدد 9/3 در شهریور سال جاری است.
مدیرانرژی شرکت دانش بنیان کویرتایر ارائه طرح های نوآورانه و ثبت اختراع را از دیگر دستاورهای این پژوهش برشمرد.
فوادالدینی همکاری با بنیاد علمی نخبگان، دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان را از جمله دلایل موفقیتهای کویرتایر در تقویت رویکردهای علمی دانست و خاطر نشان کرد: همواره سعی نمودهایم تیمهای تحقیق و توسعه خود را با حضور نخبگان، افراد متخصص و دانشجویان علاقهمند تقویت نماییم.